Πληροφορίες - ενημερώσεις

Κουζίνα μοντέρνα η Κουζίνα κλασική;

Κουζίνα μοντέρνα η Κουζίνα κλασική;

Καταχωρήθηκε στο Blog

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Οι περισσότεροι πελάτες έρχονται κατασταλαγμένοι ως προς το τι προτιμούν περί τού ζητήματος

αυτού. Υπάρχουν όμως κάποιοι που δεν θα είχαν αντίρρηση είτε για την μία περίπτωση είτε για την άλλη διότι αυτό που τους καθοδηγεί είναι το οικονομικό.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Κουζίνα μοντέρνα χαρακτηρίζουμε την σύνθεση όταν το κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής της είναι οι μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, τα φωτεινά χρώματα, η ποικιλία υλικών που έχουν εφαρμοσθεί στήν εμφάνιση (μέταλλο, γυαλί κλπ), και την όλη σχεδίαση την χαρακτηρίζει η λιτότης, αυτό δηλαδή που οι ξενομανείς λένε minimal απομειώνοντας έτσι τήν πλούσια ελληνική μας γλώσσα.

Ένα πολύ συνηθισμένο και οικονομικό υλικό για τις προσόψεις είναι η μελαμίνη. Επίσης, σε μιά μοντέρνα κουζίνα, είναι συνηθισμένο το φαινόμενο της διχρωμίας.

Από την άλλη, κλασική κουζίνα, χαρακτηρίζουμε εκείνη τη σύνθεση όπου οι προσόψεις των επίπλων έχουν σχέδια και σκαλίσματα, ο σχεδιασμός είναι λίγο πιο παραδοσιακός και πολύπλοκος.Παιχνίδισμα με τα χρώματα δεν γίνεται ή αν γίνει είναι πολύ περιορισμένο και εξειδικευμένο.Τό υλικό που χρησιμοποιείται είναι κατά κανόνα το ξύλο και τα παράγωγα αυτού (ξυλόπλακες επενδεδυμένες με καπλαμά κλπ). Οι αποχρώσεις του ξύλου δίνουν τον τόνο στην τελική εμφάνιση, σκούρες, μεσαίες ή ανοιχτές. Επισημαίνουμε πως όταν έχουμε ανοιχτά χρώματα, τότε η κουζίνα χαρακτηρίζεται νεοκλασική.

Άφησαμε τελευταίο τό θέμα του κόστους.

Σέ γενικές γραμμές μία κλασική κουζίνα είναι σημαντικά ακριβότερη από μία κουζίνα μοντέρνα. Μπορεί η διαφορά αυτή να φθάσει μέχρι και τό διπλάσιο της τιμής.

Ο καθένας λοιπόν σταθμίζει τους παράγοντες και αποφασίζει.Η Sylko-Λιάκος

σας προσφέρει τήν εμπειρία της για όποια λύση αποφασίσετε.

Ετικέτες: ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Εκτύπωση