0 προϊόντα

Πληροφορίες - ενημερώσεις

Ντουλάπες, χθες και σήμερα...

Ντουλάπες, χθες και σήμερα...

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Πάνε οι εποχές που τα σεντούκια ή μπαούλα είχαν την τιμητική τους στην αποθήκευση των πάσης φύσεως ρούχων.

Έχουν παραμείνει βέβαια οι παλιές κλασικές ξύλινες μεταφερόμενες ως έπιπλα ντουλάπες, με παρόμοια σχεδιαστική μορφή αλλά με άλλα υλικά. Εν πάσει δε περιπτώσει δεν διαδραματίζουν πλέον τον παλιό τους ρόλο.Αυτό τό είδος υπάρχει με νέα μορφή, είναι οι ντουλάπες μελαμίνης που εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες αποθήκευσης και η χαμηλή τιμή είναι ζητούμενο.

Art.03 d

Την δεκαετία του 1960-70, άρχισαν να αναπτύσσονται οι εντοιχιζόμενες ντουλάπες από τους ξυλουργούς. Σε μιά εσοχή τοίχου έμπαινε ένα ξύλινο κάσωμα από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και επάνω σ’ αυτό προσαρμόζοντο οι πόρτες κατασκευασμένες από κόντρα πλακέ, πρεσσαριστές, με τις κλασικές πορταδέλλες για το άνοιγμα.Εννοείται βέβαια ότι ανοίγοντας κανείς τις πόρτες έβλεπε απέναντι τον γυμνό τοίχο. Ξύλινα πηχάκια καρφωμένα στον τοίχα συγκρατούσαν τα λιγοστά ράφια.Στο άνω τμήμα  χωρίσματα δεν υπήρχαν, μόνον κάποιες φορές ένας σωλήν καθ’ όλο το μήκος  για το κρέμασμα των ρούχων.Και τι σωλήν... ένας γαλβανιζέ σωλήν υδρεύσεως που όταν γέμιζε ρούχα έκανε κοιλιά!

Κάποτε, στην αλλαγή των εποχών, το ανεβοκατέβασμα των ρούχων στό άνω τμήμα της ντουλάπας ήταν μία κοπιαστική εργασία. Σήμερα με τον ανελκυστήρα-ασανσέρ ρούχων η δουλειά αυτή έγινε εύκολη.

Τα ξύλινα συρτάρια, λιγοστά, πολλές φορές δεν δούλευαν είτε γιατί από το φούσκωμα «φράκαραν» είτε γιατί οι ξύλινοι «οδηγοί» τους είχαν ξεκαρφωθεί, είτε γιατί ο λεπτός τους πάτος είχε σπάσει...

Art.03 c

Όμως, η εξέλιξη των ξυλοπλακών στήν βιομηχανία του ξύλου άλλαξε άρδην τα δεδομένα. Πιό συγκεκριμένα, οι ξυλόπλακες μελαμίνης που άρχισαν να διατίθενται στην αγορά, έδωσαν την δυνατότητα κατασκευής κύβων διαφόρων διαστάσεων οι οποίοι συνδυαζόμενοι αποτελούσαν την ντουλάπα.Αλλά και κάτι πολύ σημαντικό: δεν απαιτείτο πλέον βάψιμο!

Σήμερα οι ντουλάπες έχουν αλλάξει τελείως.Είναι μεγάλες, εντοιχιζόμενες, με συρόμενες πόρτες ή με ανοιγόμενες, χρησιμοποιούνται πλείστα όσα υλικά για την κατασκευή τους σέ πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς και η λειτουργικότης είναι πιό αποτελεσματική.

Κάποτε ήθελες ένα ράφι να βάλης στην ντουλάπα και ή δέν γινόταν ή έπρεπε να υπομείνης την κοροϊδία του μαραγκού που είχες καλέσει, με το σήμερα-αύριο....Αυτό πλέον έχει εκλείψει.Στο διάτρητο ήδη κάσωμα της ντουλάπας απλώς βάζεις τα στηρίγματα κι επάνω τους τοποθετείς το ράφι!

Το συνηθέστερο υλικό που χρησιμοποιείται για τίς προσόψεις στίς ντουλάπες, είναι η μελαμίνη. Ειδικώς στίς ντουλάπες με συρόμενες πόρτες, το γυαλί συχνά συνεπικουρεί καί επιτυγχάνεται έτσι ένας ωραιότατος συνδυασμός.

Οι ντουλάπες με ανοιγόμενες πόρτες παραμένουν πάντα η δημοφιλέστερη επιλογή τών πελατών. Κι εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές σε προσόψεις-πόρτες, όπου η οικονομικώτερη είναι η μελαμίνη 18 χιλ. ενώ μπορεί να είναι μέχρι και ξύλο.

Υπάρχει βεβαίως και μιά άλλη κατηγορία ντουλάπας, η «ντουλάπα-δωμάτιο» (ή γκαρνταρόμπα ή βεστιάριο όπως επίσης συνηθίζεται να λέγεται). Πρόκειται ουσιαστικά γιά έναν κλειστό χώρο (που όμως πρέπει να αερίζεται) στον οποίο έχει τοποθετηθεί η ντουλάπα μας αλλά χωρίς προσόψεις. Κάποιοι (λίγοι) προτιμούν αυτήν τήν λύση.

Τα συρτάρια είναι εξωτερικά ή εσωτερικά, μεταλλικά με πάτο πάχους 16 χιλ. και κυλούν εύκολα.Ακόμη, μπορούν να έχουν μηχανισμό επιβράδυνσης-φρένο. Όσον αφορά στην επιθυμητή ποσότητα των συρταριών, δεν υπάρχει περιορισμός.

Εμείς, η Sylko-Λιάκος, με συμπυκνωμένη εμπειρία από τό 1981, παράγουμε ντουλάπες υπνοδωματίων όλων των τύπων με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού στην αξιότιμη πελατεία μας. Κι όσοι ακόμη δέν έτυχε μέχρι σήμερα να συνεργασθείτε μαζί μας, σας προτρέπουμε να το κάνετε. Δείτε τι γράφουν για εμάς οι πελάτες μας.

Εμπιστευθείτε μας!

Ετικέτες: ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ

Εκτύπωση Email

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ-ΕΔΡΑ

Α' Είσοδος: Κωνσταντινουπόλεως 458,
Β' Είσοδος: Νεραντζούλας 18, Αχαρναί 13677
Δευτέρα ως Παρασκευή: 08.30 - 15.00
210-2441443 * 6974-256445 (08:00 - 20:00)
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προ επισκέψεως να προηγείται τηλεφώνημα.

0 προϊόντα
  • Α' Είσοδος: Κωνσταντινουπόλεως 458
  • Β' Είσοδος: Νεραντζούλας 18, Αχαρναί 13677
  • 210-2441443 * 6974-256445 (08:00-20:00)